Det fandens (vilde skønne skøre) arbejdsliv

Arbejdsliv: For 4 måneder siden sagde min chef sit job op, og mit arbejdsliv tog endnu et nøk op ad.Se også tidligere indlæg https://www.lev-godt.dk/2019/07/02/arbejdsbombe/ Det var ikke ligefrem fordi jeg arbejde lidt inden hun sagde op. Men sjovt nok kan jeg altid finde et ekstra gear. Det koster bare på andre kontoer og derfor har “lev-godt” levet stille de sidste måneder. Det skal der gøres noget ved 🙂

travl ….men nyder den smukke sensommer

Overskud vs. underskud

Overskud kan være mange ting. Overskud til at elske mere. Overskud til at arbejde mere. Overskud til at give mere. Overskud på bankkontoen. Men overskud kan også betyde underskud på andre kontier. Faktisk er det min vurdering at du bliver nødt til at skabe “naturligt” underskud på andre kontoer, når der skal skabes overskud på andre.

Organiser dig til overskud

Da nyheden om min chefs jobskifte lige havde lagt sig, startede jeg  ret hurtigt med at danne mig et overblik over situationen på arbejde. Hvordan får jeg styr på mit arbejdsliv? Hvor er vi i processerne. Hvor mange ildebrande har vi pt. Hvordan ser budgetett ud og hvordan står det til med medarbejderstaben. Altsammen konkrete ting der gav et godt overblik og tilmed gav ro.

Nedenfor er en lille liste over ting jeg benytter mig af når tiden (af den ene eller anden grund) bliver sparsom.

Min sommerhus have er balsam for min sjæl. Og ekstra meget når der er mage bolde i luften
  1. Skær ned på det unødvendige på arbejde.  Tjek din kalender og se hvad du kan undvære. Tit vil der ligge møder der ikke haster eller er særlig vigtige, som kan omprioriteres. Du kan med fordel bede din chef prioritere for dig, hvis det er svært selv at tage det ansvar. Og husk at det faktisk er en chefs rolle at hjælpe med at skabe rum for det mest vigtige.

Det kan også være en god ide at booke dig selv en time hver morgen, så din kalender tillader dig at få det fornødne overskud inden dagen går amok.

  • Sig nej tak…..lige nu

Forklar dine nærmeste at der sker meget i dit liv og du derfor har brug for at melde pas til udvalgte arrangementer. Det er klart at det er en god ide at holde børnenes fødselsdage, men du behøver måske ikke nødvendigvis deltage i tante Ellens søndsga frokost, eller melde dig som trivselsforældre i klassen. Det er altsammen områder der er skønne at deltage i hvis overskuddet er der, men der er ingen der dør af at du melder pas en enkelt gang eller to.

  • Prioriter.

Prioriter de ting der gør dig glad. Det kan være den der sommerhustur i weekenden, en løbetur, en kaffe date eller at tage børnene med til stranden. Naturen har en fantastisk virkning på de fleste af os og en dag ude af huset giver de fleste energi. Ikke mindst hvis du lader din mobiltelefon være hjemme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *