Sommerferie tips

Sommeren er startet for mit vedkommende og det er skønt! Men der er stadig en del arbejde der skal passes, praktiske gøremål og børn der skal hygges om. Så hvad kan man gøre for at komme HELT ned i gear i sommerferien…uden at  trække stikket fuldstændig? Her er lidt om hvad jeg gør.

Pak det du har og køb resten når du ankommer

Vi skal flyve i moren tidlig kl. 6 og vi har ikke pakket endnu. Jeg aner ikke hvad vi skal have med alle 6, men det skal nok gå alligevel. Min far sagde altid at man skal huske de 2 P’er. Pas og penge. Faktisk sagde han de 3 P’er. Pas, penge og P-piller. Det sidste er jeg heldigvis for gammel til at skulle tænke på 🙂

Men tænk over det. Hvad kan egentlig gå helt galt? Hvad kan ikke købes? Det er jo skønt nok at have tid og overskud til at gå og pakke ned og vaske tøj klar, men hvis det bliver en stressbold, så lad vær. Der skal nok være et supermarked et  sted der har noget ala det du plejer at bruge. Og det er jo også det fede ved at rejse; at gå på opdagelse i nye smage, vaner og ja sågar tøj stile. 

E-mail regler

Jeg har rimelig faste regler for mine børn om hvornår de må bruge telefon eller ipad. Det samme gør jeg gældende for mig selv i ferierne. Det betyder praktisk at jeg læser emails om morgenen og sen eftermiddag. I løbet af dagen lader jeg telefonen blive på hotellet, eller smider den ind (med skærmen nedad) på mit soveværelse. Det er nemlig ikke nemt at lade mobile og mailen være, for mig. Men når jeg sætter mig disse begrænsninger så går der for det meste ikke mere end et par dage, så er det blevet en ny vane.

Hvis der opstår yderst vigtige ting jeg skal tage stilling til med det samme, har jeg en regel om at jeg skal kontaktes på SMS. Så ved jeg det er noget der skal kigges på med det samme.

Klassisk rod i sommerferien

Let it be

Beslut dig for at lade nogle områder af dit kontrol gen være! Lad tingene flyde i sommerhuset eller hjemme. Drop rengøringen – der er alligevel ingen der bekymrer sig om dine gulve er beskidte. Lad børnene gå i det samme tøj en hel uge hvis de har lyst til det.

Een af de mest effektive steder jeg kan afstresse er netop sådan nogle som dem her. Jeg behøver jo ikke rydde op efter vores tur til stranden eller inden alle sover. Jeg kan være rimelig ligeglad med om een af pigerne har taget den samme trøje på de sidste 4 dage. Det betyder jo faktisk ikke en skid. Og det betyder slet ikke noget når vi holder ferie!

Børn og barnlige sjæle

Jeg er så heldig at have 4 børn i huset og det skaber en masse sjov, larm og ballade. Jeg er ikke særlig god til at “lege” i hverdagen. Jeg sætter mig sjældent og spiller et spil eller løber ud på græsplænen og spiller bold. Men i ferierne prøver jeg at gøre det. Jeg ved børnene elsker samværet. De nyder at slæbe det ene spil ud efter det andet og når dagen er omme er haven fyldt med ketchere, kongespil, bolde og mærkelige genstande man helt har glemt.

Men det vilde er jo at jeg samtidig har haft en fest med at lege! Jeg har grint og strukket min krop i retninger den ikke kan strækkes i. Jeg har glemt mit arbejde og at vejret er dårligt og jeg har koncentreret mig fuldt ud om mine børn. Det giver glæde og det afstresser mig helt vildt. 

Vand vand vand

Dansk sommervejr….

Det samme gælder at bade. For 4 år siden fik vi vores første sommerhus og lige siden har vi badet året rundt. Altså når vi er i sommerhuset. Det er stadig en kamp at komme i vandet om vinteren og jeg hader de frosne ben og den hårde vind. Men det har gjort mig mere hårdfør når sommeren så endelig kommer og badetemperaturen er kommet lidt op. Det gør at jeg nu godt gider gå ud men børnenen og bade. Det kan godt være jeg ikke bliver i vandet i flere timer som dem, men bare det at være sammen om det første kolde gys er fantastisk. Jeg kender ikke nogle børn der ikke gerne vil have deres forældre med i vandet og det er fantastisk at have disse oplevelser med dem. Følelsen bagefter, når varmen indtræffer er heller ikke til at slå.

Så kast dig i bølgen blå, spil badminton og drop rengøringen.

Ha en fantastisk sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *