Life Balance ikke Worklife Balance -tak!

Hvorfor snakker vi om Worklife Balance og ikke Life Balance? Vi går på arbejde ca. 50 år af vores liv! Det skulle vel gerne være sådan at arbejdet ikke bare er et arbejde der skal overståes inden ”det rigtige liv” går igang? Jeg har i hvert fald valgt at fokusere på at balancere mit arbejdsliv sammen med mit private liv. Læs her lidt om hvordan hverdagen på arbejde kan forsødes.

en lidt mørk forårsdag på kontoret

Arbejdslivet skal føles godt

De 8 timer skal ikke bare overleves så jeg kan begynde mit ”rigtige” liv når jeg er færdig. Sådan ønsker jeg i hvert fald ikke det skal være og sådan har det aldrig været for mig. Nogle gange har mit arbejdesliv faktisk været hele min identitet. Det er så heller ikke ønskværdigt! Så ender det nemlig med at overtage hver eneste tanke i mit hoved. Og det har vist sig at være både ubrugeligt og måske lidt skadeligt.

Forkæl dig selv!

Jeg er så heldig at jeg har mit eget kontor så denne del er selvfølgelig lidt nemmere end hvis man ikke har det. Men lige om lidt rykker arbejdspladsen til et mere ”agilt” set up og så er den æra slut. Men lige gyldigt hvordan man sidder så handler det om at tilpasse det efter dine behov. Og hvad kan være gode pejlemærker her?

Uden mad og drikke duer helten ikke

jeg har valgt at jeg ikke gider drikke helt vildt dårlig kaffe. Jeg orker det sgu ikke. Jeg hader det der automat kaffe! Jeg drikker rigtig meget kaffe hele morgenen og formiddagen igennem, og der er det altså vigtigt at den smager ordentligt. Jeg er ikke den store barista, så det handler ikke om et dyrt udstyr og kaffebønner importeret fra den fjerneste del af verden. For mig handler det om at jeg har købt en mælkeskummer og nogle kaplser til en nespress maskine. Så kan jeg varme min mælk og drikke en kop kaffe fra nespressomaskinen. Bum bum jeg er lykkelig og jeg undgår pulvermælken fra den store maskine.

jeg ELSKER min udsigt fra kontoret!

Jeg har også slik stående på mit bord og jeg køber fast morgenbrød med til vores uegntlige redaktionsmøde. Det koster lidt på min private konto men det gør både mig og mine kollegaer glade.

Blomster gør mig glad

Hvis du har læst lidt her eller fulgt min instaprofil lev-godt_katrine_herforth så ved du at jeg ELSKER blomster! Det gør mig simpelthen i godt humør at kigge og dufte til blomster. Og jeg prøver at købe eller plukke en lille buket hver uge. For det meste er det sådan en buket nede fra den lokale fakta til en 20’er så det er lige til at overleve. Og hvis man ikke lige har eget kontor så kan man jo sagtens tage en buket med alligevel og stille på sit bord i en kop vand. Det kan også være et lille billede af familien, hunden eller en god ven. Bare at have noget at kigge på der handler om andet end det man præcis sidder og arbejder med. Det gør en kæmpe forskel for mig. Og så minder det mig hele tiden om det der betyder allermest – nemlig min familie.

ugens blomster hænger lidt med hovedet men de pynter stadig på et lidt kedeligt kontorlook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *