Det gode liv

Her på bloggen vil jeg spørge forskellige mennesker om hvad der er det “gode liv” for dem. Jeg tror nemlig på at vi kan lære utrolig meget af hinanden. Så først i serien er her lidt om hvad jeg selv ser som det gode liv. Snart kommer flere indlæg fra inspirationskilder i mit liv. Har du selv lyst til at biddrage så send mig endelig en mail på kontakt@lev-godt.dk

Det gode liv for mig

For mig er det gode liv et liv der primært bruges på det jeg prioriterer højest. Jeg bruger meget tid på at arbejde og jeg bruger meget tid sammen med min familie. Jeg dyrker ikke særlig meget motion, men jeg laver morgengymnatisk eller yoga hver morgen i 15 min. og jeg går med hunden hver dag. Jeg lever bedst når både krop og sind bliver motiveret, hvilket også har betydet at jeg løbende (ved siden af mit faste arbejde i tv branchen) har uddannet mig som både coach og sport –og helse massør. Jeg vil gerne “bruges” og jeg vil gerne udfordres hver dag. Min mand kan nogle gange godt blive lidt træt af alle mine projekter, men det er samtidig også det han bl.a. elsker ved mig (siger han:-))

familieferie til puerto rico 2019

Økonomisk prioriterer jeg at bruge penge på at kunne rejse så meget som muligt og jeg bruger ikke særlig mange penge på tøj eller bolig. Det er en bevidst prioritering, fordi jeg (desværre :-)) ikke kan gøre det hele.

Ny start

Det har taget mig mange år at finde ud af hvad jeg egentlig mener er et godt liv for mig. Jeg syntes det har været svært at mærke efter præcis hvad jeg skulle prioritere og hvorfor. Så 

Da jeg ramte slut 30’erne og stod midt i en skilsmisse, besluttede jeg mig for at gøre et helhjertet forsøg på at hitte rede i det hele. Jeg havde en meget syg veninde som jeg hvade mange meningsfulde snakke med. Hendes sygdom satte skub i mine egne reflektioner om hvad jeg ville bruge mit liv til. Jeg uddannede mig til coach og stresscoach og fik derigennem stillet en masse vigtige spørgsmål. Det hjalp mig til min egen personlige afklaring og samtidig fik jeg værktøjerne til at hjælpe andre. Det er en fantastisk gave at kunne gøre gavn på den måde.

Min bedste “lev-godt” oplevelse

Da jeg blev gift med Peter sidste sommer kulminerede alting til een stor kærligheds boble. Det var en helt igennem magisk dag, hvor vi kunne fejre vores sammenbragte familie med dem vi elsker. Vi holdt festen i vores daværende sommerhus og blev viet ved stranden. Det har taget os en del år at få hverdagen med 4 sammenbragte børn til at gå op i en højere enhed, men det hårde arbejde har absolut betalt sig og denne dag var et eksempel på dette. Glade børn, fest til den lyse morgen og masser af kærlighed og dans. Det var dæleme en god dag!

Privat foto. copyright peter mühlhausen
Vores bryllupsdag. Kjole specieldesignet af http://jesperhovring.dk

Hvad kan man gøre for at finde ind til kernen af det gode liv?

Jeg tror mit bedste råd er at starte med at få klarlagt hvad det er du gerrne vil have mest af i hverdagen. Og derefter arbejde på at få så meget af dette ind i livet. Hvis du har svært ved at finde svaret på dette, vil jeg anbefale at du bruger lidt penge på en psykolog eller coach der kan hjælpe dig finde ind til kernen. Det behøver ikke tage særlig lang tid eller koste en bundegård.

Ordsprog jeg lever efter

Du får hvad du giver

Lidt er altid bedre end ingenting

Glasset er altid halvt fyldt

Øvelse gør mester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *